Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Leveles túrós muffin

2015. február 15. - Tamás Gergely

Kedvesem sütötte nekem. De lássuk a receptjét: Hozzávalók: 0,5 adag leveles tészta (2 lap) 45 dkg túró 2 cs vaníliás cukor 2 tojás pici só 1 narancs reszelt héja és leve 2 ek búzadara 3 ek görög joghurt 2 ek cukor vaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: 1. A…

Tovább

Variációk zöld gnocchira

A Gnocchi (nyokki) egy egyszerű olasz tészta, amely készülhet liszt, búzadara (római), esetleg kukoricaliszttel, krumpli, esetleg tojás és sajt, van ahol zsemlemorzsába forgatják. Egyszerű elkészítése miatt ma egyre népszerűbb. Az olasz receptek régiónként eltérnek, pl. római,…

Tovább

Gasztromuvi: Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey, 2014)

Az élet ízei betekintést enged a francia és az indiai gasztronómiába, a séfek világába, a Michelin csillagos álmok világába, ahol a csodák születnek. A film látványvilága lenyűgöző, mert percről percre ingerelnek minket, az indiai tájon keresztül, az Alpok csodáin át, a…

Tovább

Káposztarizottó gerslivel, magyaros sertéssülttel (Gerslis káposzta szerintünk)

A recept úgy született, hogy szerettem volna, valami újdonságot belecsempészni a régi megszokott ételbe, erre kitaláltam, hogy külön megcsinálom a káposztát és csinálok hozzá egy omlós sertéssültet, amely a magyar ízlésnek megfelelően. Lássuk a receptet 4 - 6…

Tovább

Kókuszos brownie colával, mascarponés joghurthabbal

Ezt a receptet ma délelőtt ötlöttem ki, nem tudtam mi sül ki ebből, de pofon egyszerű volt elkészíteni és elfogyasztani. Hozzávalók 12 nagyobb kockához: A Brownie - hoz: 2 csésze liszt 1 csésze kakaópor (Holland, keserű) 1 csésze cukor 1 csésze olaj 1 csésze Cola (Pepsi,…

Tovább

Gastromuvi: A séf (Chef, 2014)

A séf az elmúlt évek legjobb gastromuvija, a leharcolt, szakmájában és a magánéletben is pácban lévő Casper séf, akit John Favreau zseniálisan alakít, éppen gödörbe kerül, amikor a kibic gasztroblogger (nem ilyenek akarunk lenni :)) porig aláz, akit Oliver Platt remekül alakít,…

Tovább

Séfek a vilgából: Massimo Bottura

A három Michelin csillagos Osteria Francescana étterem szakácsa és tulajdonosa, amely 2014 - ben a világ harmadik legjobb étterme lett. Bottura 2000 - ben kezdte a világhírű Feran Adria tulajdonában lévő El Bulli spanyol étteremben, ahol elsajátította a molekuláris gasztronómia…

Tovább
süti beállítások módosítása