Variációja a Nők Lapja konyha decemberi kiadásában jelent meg, és isteni. Ha szeretnétek készítsétek el szerelmeteknek Valentin - napra. A recept 12 szelethez:
A piskótához:
- 5 dkg tej- vagy étcsokoládé
- 4 dkg margarin
- 5 egész tojás + 5 tojás sárgája
- 12 dkg cukor
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 25 dkg magozott megy
- 25 dkg magozott cseresznye
- 12 dkg cukor
- 2 dl víz
- 5 dkg étkezési keményítő
- 25 dkg Mascarpone
A csokimázhoz:
- 10 dkg tej-, ét- vagy fehércsoki
Lépések:
- A tésztához a csokoládét, a margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk.
- Az öt tojás fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az összesen 10 tojás sárgáját, majd az olvasztott csokis keveréket hozzáadjuk, és a kakaóporral és sütőporral elkevert liszttel.
- Kb. 30x30 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a jól eldolgozott tésztát, és 180 fokos előmelegített sütőben 12 - 15 perc alatt készre sütjük.
- Amikor kihűlt 3 egyenlő részre vágjuk.
- A töltelékhez a meggyet, a cseresznyét a cukrot és a víz felét egy főzőedényben felforraljuk, majd a maradék vízben elkevert keményítővel besűrítjük.
- A töltelék felét az egyik piskótalapra kenjük, majd a másikkal befedjük, a másik felét kihűtjük és a mascarponét hozzákeverjük. Ezt a következő lapra halmozzuk, majd befedjük az utolsó piskóta lappal. Kb. 1 órát hűtőszekrényben hűtjük.
- A csokoládét megolvasztjuk, és bevonjuk vele a piskóta tetejét. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Elkészítési idő: 90 perc kb. Attól függ ki mennyire profi :)
Jó étvágyat :) Nagyon finom :) Vigyázz gyorsan fogy :)