Mi is a pokol pecsenye, anno a Felsőzsolcán található Pokol csárdából származó recept, ahol édesanyámék lagzija volt. Egyszerű mégis nagyszerű étel.
Hozzávalók 4 - 6 személyre:
- 1 kg csirkemell, esetleg sertés karaj, vagy pulykamell.
- 1 egész fokhagyma
- 1 liter tej (a hús pácolásához)
- só
- fekete bors
- fehér bors
- fűszerpaprika (csemege, édesnemes és erős)
- liszt (a bundához)
- olaj, vagy vaj
Elkészítés:
1. A mellhúst vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és beletesszük a tejbe.
2. A fokhagymát megtisztítjuk, megroppantjuk és a tejhez és a húshoz adjuk és egy napig pácoljuk, hűtőben.
3. A húst kivesszük a tejből, fűszerezzük.
4. A fűszerpaprikát és a lisztet összekeverjük, és a húst megforgatjuk benne.
5. Forró olajon körbesütjük, majd fedő alatt készre sütjük (csirkemell, pulykamell 8 - 10 perc, sertés kicsit több)
Megj.: A panírba minél több csípős pirospaprikát teszünk, annál pokolibb lesz :) Rizzsel tálaljuk. A tökéletes rizs alapja a pirítás mértéke, és a megfelelő víz mennyisége.
Jó étvágyat.