Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Séfek a vilgából: Massimo Bottura

2015. február 09. - Tamás Gergely

A három Michelin csillagos Osteria Francescana étterem szakácsa és tulajdonosa, amely 2014 - ben a világ harmadik legjobb étterme lett. 
Bottura 2000 - ben kezdte a világhírű Feran Adria tulajdonában lévő El Bulli spanyol étteremben, ahol elsajátította a molekuláris gasztronómia alapjait. Könyveiből kiderül, hogy a főzés mellet, nagy szenvedélye a balzsamecet és parmezán, valamint Modena. A modern és a hagyományos konyha ötvözése jellemzi konyháját. 
2011 - ben megnyitotta a Franceschetta58 nevű éttermét Marta Pulinivel. Különc, avantgárd, a művészetek iránti vonzódása az ételekben is megjelenik. Zseni aki a modern konyhát a saját művészi lelkivilágának kiteljesedésének tekinti. Az ételeiben olyan alapanyagokat kever, amelyek teljesen elütnek egymástól, mégis az ő kezei között harmóniát, egyensúlyt vesznek fel.

Forrás: itt

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr197156175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása