A három Michelin csillagos Osteria Francescana étterem szakácsa és tulajdonosa, amely 2014 - ben a világ harmadik legjobb étterme lett.
Bottura 2000 - ben kezdte a világhírű Feran Adria tulajdonában lévő El Bulli spanyol étteremben, ahol elsajátította a molekuláris gasztronómia alapjait. Könyveiből kiderül, hogy a főzés mellet, nagy szenvedélye a balzsamecet és parmezán, valamint Modena. A modern és a hagyományos konyha ötvözése jellemzi konyháját.
2011 - ben megnyitotta a Franceschetta58 nevű éttermét Marta Pulinivel. Különc, avantgárd, a művészetek iránti vonzódása az ételekben is megjelenik. Zseni aki a modern konyhát a saját művészi lelkivilágának kiteljesedésének tekinti. Az ételeiben olyan alapanyagokat kever, amelyek teljesen elütnek egymástól, mégis az ő kezei között harmóniát, egyensúlyt vesznek fel.
Forrás: itt