Hozzávalók:
1 kg csirkemell
400 g Fažoli tészta (ha nincs, akkor fusilli, penne, kagyló, stb.)
2 közepes cukkini
4 - 5 szál újhagyma v. 1 szál póréhagyma
3 ek Ajvár
1 doboz 20% tejszín
1 ek olívaolaj
15 dkg reszelt Gouda
fehér bors, fekete bors, fokhagyma bors, őrölt babérlevél, rozmaring, majoránna, oregánó, bazsalikom
só
Elkészítés:
1. A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk, a zöldjét is, majd olívaolajon üvegesre piritjük.
2. A hagymához adjuk a csirkemellt, és fehéredésig tovább pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a cukkinit, és fűszerezzük, sózzuk.
4. A tejszínt elkeverjük az Ajvárral és az ételhez adjuk, és belereszeljük a sajtot, kb. 5 - 8 percig alacsony lángon főzzük tovább.
5. A tésztát kifőzzük, és a mártáshoz adjuk, összekeverjük, friss kecskesajttal, zöld fűszerekkel, olívával meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat. :)