Ez a recept elsőre fura lehet, de megéri elkészíteni, hiszen valami isteni.
A recept, hagyományos amerikai ízeket követ.
Forrás: http://www.handletheheat.com/
Hozzávalók:
300 g sütemény liszt v. finom liszt
1 1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
100 g barnacukor
2 evőkanál vaj, szobahőmérsékleten
2 nagy tojás sárgája
1/2 csésze tejföl
repce v. napraforgóolaj, a sütéshez
Elkészítés:
1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a sütőporral, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverjük.
2. A vaja habosra keverjük a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját is, és a krémes állag eléréséig keverjük.
3. A lisztkeveréket részletekben adjuk a kikevert sárgájához, majd adjuk hozzá a tejfölt is, és keverjük jól el. A tésztánk ragacsos állagú lesz, de ne ijedjünk meg.
4. A tésztánkat tartalmazó tálat zárjuk le folpackkal, majd pihentessük kb. 1 órát hideg helyen.
5. Nyújtsuk ki belisztezett felületen, kisujj vastagságúra és szaggassunk belőle kör alakú fánkokat, a közepüket lyukasszuk ki.
6. Forró olajban, kb 2 - 3 perc alatt elérik a sötétbarna színt, ekkor vegyük ki és szórjuk meg fahéjas cukorral, vagy készítsünk rá cukormázat.
Jó étvágyat.