Anyám igen jól készíti a tarját, maradt egy szelet, hát gondoltam feldobom az esti szendvicset ez lett belőle :) persze a maradékokat alkalmaztam, egy kis tejszínes gomba, sült tarja, és isteni lett. Hozzávalók 2 alaposan jól megpakolt szendvicshez:
- 25 dkg sült tarja és szaftja
- 15 dkg gomba
- 10 dkg kemény sajt (Trappista, Parmezán, stb.)
- 2 paradicsom
- kész salátakeverék
- tejszín
- újhagyma
- fokhagyma
- petrezselyem
- fűszerek (bors, őrölt kömény, só)
- olívaolaj, szőlőmagolaj
- liszt
- mustár
- péksütemény
Elkészítés:
1. A gombát összevágjuk, ahogy tetszik, majd az új hagymát felaprítjuk és forró olajon megdinszteljük, majd fűszerezzük, és hozzáadunk apróra vágott petrezselymet és fokhagymát. Amikor megpuhult a gomba tejszínnel sűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. A tarját felszeljük, a paradicsomot vékony karikákra vágjuk, a tarja szaftját kevés lisztel besűrítjük, ízlés szerint mustárral bővítjük.
3. A péksüteményt kettévágjuk, megkenjük a tejszínes gombával, majd ráfektetjük a húsokat, a paradicsomot, a sajt szeleteket, és megszórjuk salátával, a péksütemény másik oldalát megkenjük a szafttal és összezárjuk a szendvicset, és betoljuk :)
Jó étvágyat.