A szülinapomra szokta készíteni nekem ezt a könnyű és finom tortát, amely nagyon nagyon finom, de lássuk a receptet. Hozzávalók a túróhabhoz:
- 450 g tehéntúró
- 500 g Mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 500 ml habtejszín
- fél narancs héja és leve
A kekszes alaphoz:
- 250 g vajas keksz
- 125 margarin, vagy vaj (Vénusz Vanília ízű margarint használtunk)
Elkészítés:
1. A kekszet apróra törjük, majd a megolvasztott vajjal összekeverjük és egy 32 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
2. A tejszínhabot kemény habbá verjük.
3. A túrót összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral, a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával.
4. Ezután a túrókrémhez keverjük a tejszínhabot és a kekszes alapra öntjük.
5. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Nagyon finom, és mindenki kérni fog még egy szeletet. :)