Zseniálisan egyszerű recept, egy kis csavarral. A keksz alapot az Oreo fekete keksze adja, a krémet pedig a krémjével gazdagítjuk. A fehér csoki és a mascarpone teszi teljessé ezt a kis mesterművet. Ja és persze tök egyszerű elkészíteni, még sütni sem kell.
Hozzávalók
250 gr Oreo
500 gr Mascarpone
250 gr tehén túró
200 gr fehér csokoládé
100 gr vaj, vagy margarin
2 lap zselatin
cukor, vaníliás cukor v. vanília (de figyeljünk oda, mert a csoki és az oreo tölteléke is édes)
Elkészítés
- Az Oreo kekszeket szétválasztjuk, és lekaparjuk a fehér tölteléket, egy tálba, a sötét részeket pedig egy másik tálba gyűjtjük.
- A kekszet daráljuk, majd összekeverjük a vajjal. Ezt egy tortaforma aljába nyomkodjuk.
- A fehér töltelékhez hozzáadjuk a fehér csokoládét és vízgőz felett felolvasztjuk. A felolvadt masszához hozzákeverjük a Mascarpone-t, a tehén túrót, a zselatint, a cukrot és a vaníliás cukrot.
- A fehér masszát a vajas kekszre kenjük.
- Hűtőbe tesszük és egy éjszakán át hűtjük.
Jó étvágyat :)