4 - 6 személyre
3 csomag gnocchi vagy gnocsi (házon belül, bocsi, ejtsd nyokki nagyon lenyűgözve a nyelvérzékűeket)
1 csomag vagy 25 dkg kockázott bacon, vagy szeletelt bacon
2 doboz főzőtejszín
1 nagy doboz tejfel (0,5 l)
5 - 10 dkg medvehagyma
5 - 10 dkg újhagyma szár és fej
15 dkg szeletelt tarja
5 dkg kéksajt
15 - 20 dkg Trappista
igény szerint variálható, de lehet parmezán, cheddar, guyére, stb.
1 db cukkini
rozmaring, majoránna, oregánó, fehér vagy fekete bors, őrölt kömény
tengeri sós vaj
kukorica olaj
A vajat és az olajat serpenyőbe teszem, felrakom a tűzre, a bacont, a medvehagymát és az újhagymát belehelyezem, és megpirítom, ráöntöm a tejszínt és tejfelt, majd fűszerezem, beleteszem a lereszelt Trappista, vagy más kemény sajt egy részét, a kék sajtot, és a cukkinit. Addig főzőm, amíg egy lágy, folyós sajtkrémszerű állagot érek el.
A gnocchit kifőzőm, majd leszűröm, hőálló tálba helyezem, ráöntöm a sajtkrémet, majd a maradék reszelt sajttal befedem. A sütőben aranybarnára sütöm, nem kell letakarni, hiszen már minden alapanyag kész van benne. Jó étvágyat. :)