Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Régi halételek 1.

2014. december 11. - Tamás Gergely

Sok főzőműsorban látom, hogy gyakran készítenek hal-, vagy rákpogácsát, pedig mi nálunk is van ilyen recept, amelyet meg is osztok veletek, ahogy leírták nagymamáink:

"Vákj egy zsemlyét, melynek héjját lereszelted, vékony szeletekre, tedd rézserpenyőbe, önts rá egy meszely tejet, 's főzd parázstűzőn szüntelen kavarás közt pépé, aztán ved el a tűztől, s had hűljön ki, azalatt törj meg egykevéssé egy tojásnyi rákvajat, ad hozzá a megfőtt zsemlyét, 2 egész tojást, és háromnak székét, kavard fél óráig, tégy bele kevés sót, és 25 ráknak öregre összemetélt farkát. Keverd mind ezt jól össze. Habarj közébe 3 tojás fehérének havát. Kend meg a formákat rákvajjal 's fojtsd be. Kis fél óra múlva borítsd kia' leveses tálba, s önts rá tört levest."

Forrás: Régi Magyar Halételek, Máriabesenyő - Gödöllő, Attraktor, 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr956975265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása