Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 2 tojás sárgája,
- 50 dkg margarin,
- 40 dkg juhtúró,
- 1 nagy tejföl,
- 10 dkg élesztő,
- só
- ízlés szerint kapor (én kb. 10 dkg - t tettem hozzá)
- fekete hagymamag, vagy szezámmag, de lehet anélkül is.
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet, a margarint, a tojások sárgáját és a juhtúrót, valamint a sót összegyúrjuk. Vigyázzunk, mert a juhtúró sós, tehát ehhez mérten adagoljuk a sót.
2. A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt.
3. Hozzágyúrjuk a tésztához.
4. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, megszórhatjuk szezám-, vagy fekete hagymamaggal is.
5. Kb. tíz percig kelni hagyjuk és 200/220 C - fokon kisütjük, kb. 15 - 20 perc alatt kisütjük.
Jó étvágyat :)