Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Frankfurti leves szerintem

2015. február 07. - Tamás Gergely

A frankfurti leves nálunk már hagyománynak tekinthető, mivel egyik kedvenc étke a családnak. Ezt a hagyományosan a füstölt frankfurti virslivel készülő levest, én már továbbképzeltem, a levesbe csak és kizárólag jó minőségű juhbeles virslit, vagy debreceni párost használok, attól függ mihez tartja a kedvem. A leves zamatát pedig a joghurt adja meg, amelytől kellemesen savanykás lesz az étel.

Recept 4 személyre:

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej fodros kel vagy kelkáposzta
  • 1 pár virsli, vagy debreceni
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 1 fej vörös hagyma, vagy póréhagyma, újhagyma 
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma v. fokhagymakrém
  • fehér bors,
  • fekete bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • füstölt pirospaprika
  • 3 ek tejföl v. tejszín
  • 3 ek joghurt (görög, ha lehet)
  • 1 ek liszt
  • kukorica vagy napraforgóolaj
  • víz
  • liszt

Elkészítés:

1. A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom és megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a zöldségeket és dinsztelem pár percet, majd felöntöm 4 dl vízzel, és hozzáadom a fokhagymát is.

2. Amíg a leves fő, elkészítem a rántást. Lisztet kevés forró olajba szórom, annyit hogy püré sűrűségű legyen, majd aranybarnára pirítom, és felöntöm egy kanál forró levessel. Hűtőben sokáig eláll az előre elkészített rántás. 

3. Amikor a zöldségek már roppanósak, de még nem teljesen puhák, hozzáadom a virslit, vagy a debrecenit, és hozzákeverem a forró levessel elkevert rántást és még 5 percig főzőm.

5. Az elfőtt vizet pótolom, majd turmixban összekeverem a joghurtot, a tejfölt és 2 szedőkanálnyi levest, nem baj ha kerül bele zöldség is, ettől sűrűbb lesz, és összeturmixolom, majd a leveshez adom, és felforralom.

A levest úgy is készítem, hogy a virsliből, vagy a debreceniből chipset készítek, és ezt a leves tállásakor a tetejére kanalazom.

Nagyon finom :) Semmihez nem hasonlítható selymességet, és savanykás ízt kölcsönöz neki a joghurt. 

dscf3044.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr927148937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása