Ma a kedvesem gondolt egyet, hogy ebéd utánra készítsünk egy kis palacsintát. Erre én el kezdtem komplikálni, milyen tölteléket is adjunk a palacsintához, íme az eredmények:
A palacsinta alapreceptje:
30 dkg finom liszt
2 db tojás
3 dl víz szénsavas ásványvíz
3 dl tej
csípet só
csípet cukor
fél dl olaj
Az összetevőket összekeverjük, majd kevés olajat öntünk a palacsintasütőbe és ha felforrósodott egy adag palacsintatésztát öntünk bele és kisütjük.
A töltelék variációk:
Joghurtos - túrós - narancsos
hozzá joghurt, méz, egy fél narancs leve, egy narancs kockázva, vaníliás cukor, egy csípet só, reszelt narancshéj
Kakaós - túrós
Kakaós - őszibarack lekváros
Klasszikus túrós
Epres - túrós
Keserű csokoládés - narancslekváros
Asszem ezután már csak az a kérdés merül fel, ki mennyit képes megenni :) Én jobban szeretem ha már nem friss a palacsinta, inkább 1 - 2 óra múlva fogyasztom, a kedvesem inkább frissen szereti. :)