Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Palacsinta monológok - avagy variációk palacsintára

2015. január 24. - Tamás Gergely

Ma a kedvesem gondolt egyet, hogy ebéd utánra készítsünk egy kis palacsintát. Erre én el kezdtem komplikálni, milyen tölteléket is adjunk a palacsintához, íme az eredmények:

A palacsinta alapreceptje:

30 dkg finom liszt

2 db tojás

3 dl víz szénsavas ásványvíz

3 dl tej

csípet só

csípet cukor

fél dl olaj

Az összetevőket összekeverjük, majd kevés olajat  öntünk a palacsintasütőbe és ha felforrósodott egy adag palacsintatésztát öntünk bele és kisütjük.

A töltelék variációk:

Joghurtos - túrós - narancsos

hozzá joghurt, méz, egy fél narancs leve, egy narancs kockázva, vaníliás cukor, egy csípet só, reszelt narancshéj

Kakaós - túrós

Kakaós - őszibarack lekváros

Klasszikus túrós

Epres - túrós

Keserű csokoládés - narancslekváros 

Asszem ezután már csak az a kérdés merül fel, ki mennyit képes megenni :) Én jobban szeretem ha már nem friss a palacsinta, inkább 1 - 2 óra múlva fogyasztom, a kedvesem inkább frissen szereti. :)

dscf2914.JPG

dscf2915.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr367105833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása