Már régóta rágta a fülem a jobbik felem, a túrós csusza miatt, na de a Gasztroangyal óta, ami azt hiszem december 20 - án volt a közmédia csatornáján, és sok - sok halat készítettek benne, de volt benne egy túrós csusza, ami igen kívánatos volt. Az enyém nem csak abban tér el, hogy sütőben készül, hanem azért, mert én petrezselyemmel készítem. És sütőben sütve is isteni, de nézzük a receptet 4 - 6 személyre:
60 dkg túró
60 dkg csúsza tészta
750 ml tejfel
15 dkg petrezselyem
40 dkg Bacon vagy húsos szalonna
disznózsír
fekete bors
őrölt kömény
fokhagymakrém
só
A csuszát kifőzőm, közben a bacont nagy részét (egy részt, kb. 4 - 5 szelet bacont hagyok a végére) nagyobb darabokra vágom, és kevés zsíron kisütöm. A túrót villával összetöröm, hozzáadom a tejfelt, a felaprított petrezselymet, a fekete borssal, és őrölt köménnyel ízesítem és hozzáadok annyi fokhagymakrémet, amennyi jólesik, én fokhagymásan szeretem ezért többet tettem bele, majd sózom és összekeverem. Ezután a csuszára öntöm a zsír nagy részét amiben a szalonna sült, majd összekeverem és a túróhoz adom és jól átkeverem. A tepsibe öntöm a maradék zsírt, majd a maradék bacont lefektetem a tepsi aljára erre szedem a túrós csuszát, majd a tetejére helyezem a sült bacont, és megszórom petrezselyemmel. Jó étvágyat. :) Isteni fincsi, úgyhogy készítsétek bátran :) Köszönet az alapreceptért a Gasztroangyal műsornak.