Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Sajttal és sonkával töltött csirkemell bundázott zöldségekkel

2015. január 11. - Tamás Gergely

Tudom alaprecept, de nekem rég ízlett ennyire valami, hiszen Halban Pácolt Emberné készítette, aki nekem a jobbik felem és csók anyu :)

Recept 4 - 6 személyre:

1 kg csirkemell

20 dkg sajt

20 dkg sonka

50 dkg burgonya

3 - 4 fej vörös vagy lilahagyma

3 - 4 db sárgarépa

Delikát ételízesítő 

fekete bors

fehér bors

rozmaring

zsemlemorzsa

liszt

2 - 3 tojás

fogpiszkáló (a hús átszúrásához)

A csirkemellet két szeletre vágom, majd kiklopfolom, ételízesítővel jól beszóróm, majd pihentettem. Eközben a zöldségeket megtisztítom, a hagymát nagyobb darabokra vágom, a krumplit felszeletelem, a répát kisebb szeletekre vágom, ha vékony elég félbe venni. A répát 5 - 10 percig főzőm sós vízben, a többi zöldséget befűszerezem Delikáttal. A húst befűszerezem, majd belerakok egy vékony szelet sonkát, és egy szelet sajtot, majd feltekerem, fogpiszkálóval átszúrom, hogy ne essen szét. Később ezt eltávolítom. A húst és a zöldségeket panírozom, és bő olajban (olajsütőben) kisütöm. Figyeljünk, mert a hús vastag, ezért több időre van szüksége, ezért fokozatosan, alacsonyabb hőfokon süssük. Jó étvágyat. Majonézzel tálaljuk, és sütés közben figyeljük, mert nagyon gyorsan fogy :)

dscf2861.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr877062375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása