Tudom alaprecept, de nekem rég ízlett ennyire valami, hiszen Halban Pácolt Emberné készítette, aki nekem a jobbik felem és csók anyu :)
Recept 4 - 6 személyre:
1 kg csirkemell
20 dkg sajt
20 dkg sonka
50 dkg burgonya
3 - 4 fej vörös vagy lilahagyma
3 - 4 db sárgarépa
Delikát ételízesítő
fekete bors
fehér bors
rozmaring
zsemlemorzsa
liszt
2 - 3 tojás
fogpiszkáló (a hús átszúrásához)
A csirkemellet két szeletre vágom, majd kiklopfolom, ételízesítővel jól beszóróm, majd pihentettem. Eközben a zöldségeket megtisztítom, a hagymát nagyobb darabokra vágom, a krumplit felszeletelem, a répát kisebb szeletekre vágom, ha vékony elég félbe venni. A répát 5 - 10 percig főzőm sós vízben, a többi zöldséget befűszerezem Delikáttal. A húst befűszerezem, majd belerakok egy vékony szelet sonkát, és egy szelet sajtot, majd feltekerem, fogpiszkálóval átszúrom, hogy ne essen szét. Később ezt eltávolítom. A húst és a zöldségeket panírozom, és bő olajban (olajsütőben) kisütöm. Figyeljünk, mert a hús vastag, ezért több időre van szüksége, ezért fokozatosan, alacsonyabb hőfokon süssük. Jó étvágyat. Majonézzel tálaljuk, és sütés közben figyeljük, mert nagyon gyorsan fogy :)