1 db birsalma
1 fej brokkoli
1 db cikória
1 db alma
1 db körte
dió
olíva olaj
tökmag olaj
Tokaji borecet furmintból
Tokaji körtés - levendulás balzsamecet
fekete bors
fehér bors
fél citrom leve
fél citrom héja
fél narancs leve
torma
só
A hozzávalókat megtisztítjuk, majd a brokkolit és a birsalmát forró olívaolajon átforgatjuk, hőkezeljük, majd egy nagy tálba a többi összetevővel együtt összekeverjük, az almát, és a körtét apró kockára, a cikóriát levelekre szedjük. A citrom és a narancs levét, a balzsam - és a bor ecetből ízlés szerint, de 1 mokkáskanálnyit és a 1 evő kanálnyi tökmagolajat a borsokkal összekeverjük, ez lesz az öntet, majd a zöldségekre öntjük és óvatosan összekeverjük. Reszelt tormát, és rusztikus darabokra tört dióval tálaljuk. Egy hűvös estére pirítóssal, vagy egy szelet hús, vagy hal mellé köretnek isteni.