Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Újévi lencsekrémleves sült malacpecsenyével

2014. december 31. - Tamás Gergely
4 személyre
50 - 70 dkg lencse
4 szelet bőrős malackaraj
1 szál répa
1 szál fehér répa
1 burgonya
1 db Cserpes tejszín
1 doboz Cserpes tejfel
hús alaplé
füstölt szalonna
fekete bors
fehér bors
cayenne bors
őrölt kömény
fűszerpaprika 
füstölt pirospaprika
fokhagyma
veres hagyma
kukorica olaj
A karajt mindkét oldalán megpirítjuk fűszerezzük cayenne borssal, fehér borssal, fekete borssal, majd füstölt szalonnával, fokhagymával, veres hagymával tepsibe rakjuk felöntjük kevés vízzel, vagy hús alaplével, majd letakarjuk alufóliával és sütőben pirosra és puhára sütjük. A leveshez a vereshagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés kukorica olajon megpirítjuk, fűszerpaprikával, pirospaprikával és cayenne borssal megszórjuk, a lencsét ráöntjük, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi hús alaplével, hogy elfedje hozzáadunk fokhagymát ízlés szerint, fűszerezzük fekete, fehér borssal, és őrölt köménnyel, majd beleteszünk egy kevés szalonnát, és a zöldségeket. Mikor a lencse megpuhult, a szalonnát eltávolítjuk, a levest leturmixoljuk, dúsítjuk tejszínnel. A tányérba szedjük a levest, a tetejére helyezzük a karajszeletet, a tetejére petrezselymet vágunk. Jó étvágyat. 
Fénykép: Újévi lencsekrémleves sült malacpecsenyével (4 személyre)50 - 70 dkg lencse4 szelet bőrős malackaraj1 szál répa1 szál fehér répa1 burgonya1  db Cserpes tejszín1 doboz Cserpes tejfelhús alapléfüstölt szalonnafekete borsfehér borscayenne borsőrölt köményfűszerpaprika füstölt pirospaprikafokhagymaveres hagymakukorica olajA karajt mindkét oldalán megpirítjuk fűszerezzük cayenne borssal, fehér borssal, fekete borssal, majd füstölt szalonnával, fokhagymával, veres hagymával tepsibe rakjuk felöntjük kevés vízzel, vagy hús alaplével, majd letakarjuk alufóliával és sütőben pirosra és puhára sütjük. A leveshez a vereshagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés kukorica olajon megpirítjuk, fűszerpaprikával, pirospaprikával és cayenne borssal megszórjuk, a lencsét ráöntjük, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi hús alaplével, hogy elfedje hozzáadunk fokhagymát ízlés szerint, fűszerezzük fekete, fehér borssal, és őrölt köménnyel, majd beleteszünk egy kevés szalonnát, és a zöldségeket. Mikor a lencse megpuhult, a szalonnát eltávolítjuk, a levest  leturmixoljuk, dúsítjuk tejszínnel. A tányérba  szedjük a levest, a tetejére helyezzük a karajszeletet, a tetejére petrezselymet vágunk. Jó étvágyat. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr657026183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása