4 személyre
50 - 70 dkg lencse
4 szelet bőrős malackaraj
1 szál répa
1 szál fehér répa
1 burgonya
1 db Cserpes tejszín
1 doboz Cserpes tejfel
hús alaplé
füstölt szalonna
fekete bors
fehér bors
cayenne bors
őrölt kömény
fűszerpaprika
füstölt pirospaprika
fokhagyma
veres hagyma
kukorica olaj
A karajt mindkét oldalán megpirítjuk fűszerezzük cayenne borssal, fehér borssal, fekete borssal, majd füstölt szalonnával, fokhagymával, veres hagymával tepsibe rakjuk felöntjük kevés vízzel, vagy hús alaplével, majd letakarjuk alufóliával és sütőben pirosra és puhára sütjük. A leveshez a vereshagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés kukorica olajon megpirítjuk, fűszerpaprikával, pirospaprikával és cayenne borssal megszórjuk, a lencsét ráöntjük, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi hús alaplével, hogy elfedje hozzáadunk fokhagymát ízlés szerint, fűszerezzük fekete, fehér borssal, és őrölt köménnyel, majd beleteszünk egy kevés szalonnát, és a zöldségeket. Mikor a lencse megpuhult, a szalonnát eltávolítjuk, a levest leturmixoljuk, dúsítjuk tejszínnel. A tányérba szedjük a levest, a tetejére helyezzük a karajszeletet, a tetejére petrezselymet vágunk. Jó étvágyat.
50 - 70 dkg lencse
4 szelet bőrős malackaraj
1 szál répa
1 szál fehér répa
1 burgonya
1 db Cserpes tejszín
1 doboz Cserpes tejfel
hús alaplé
füstölt szalonna
fekete bors
fehér bors
cayenne bors
őrölt kömény
fűszerpaprika
füstölt pirospaprika
fokhagyma
veres hagyma
kukorica olaj
A karajt mindkét oldalán megpirítjuk fűszerezzük cayenne borssal, fehér borssal, fekete borssal, majd füstölt szalonnával, fokhagymával, veres hagymával tepsibe rakjuk felöntjük kevés vízzel, vagy hús alaplével, majd letakarjuk alufóliával és sütőben pirosra és puhára sütjük. A leveshez a vereshagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés kukorica olajon megpirítjuk, fűszerpaprikával, pirospaprikával és cayenne borssal megszórjuk, a lencsét ráöntjük, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi hús alaplével, hogy elfedje hozzáadunk fokhagymát ízlés szerint, fűszerezzük fekete, fehér borssal, és őrölt köménnyel, majd beleteszünk egy kevés szalonnát, és a zöldségeket. Mikor a lencse megpuhult, a szalonnát eltávolítjuk, a levest leturmixoljuk, dúsítjuk tejszínnel. A tányérba szedjük a levest, a tetejére helyezzük a karajszeletet, a tetejére petrezselymet vágunk. Jó étvágyat.