2 egész csirkemell
0,33 Cserpes tejszín
30 - 40 dkg reszelt sajt (trappista, mozzarella, parmezán, chedar, vagy ami van)
kiegészítőnek kelbimbó, bébi cukkini, cukkini, bébi patisszon, karfiol, brokkoli
sonka (serrano, iberico, pármai) vagy bacon ízlés szerint,
só,
fekete bors,
fehér bors,
őrölt kömény,
őrölt rozmaring,
majoránna,
oregáno,
olíva vagy napraforgó olaj
A csirkemellet összedaraboljuk, nagyobbakra, majd serpenyőben megpirítjuk, ezután pihentetjük. Közben a tejszínt, a reszelt sajt nagyobb részét, a fűszereket, egy kevés olajjal összekeverjük, majd a csirkemellet porcelán tepsibe, vagy jénaiba tesszük, ha mellékelünk zöldséget akkor azt is, majd ráborítjuk a tejszínes öntetett és összekeverjük. Magas fokon a sütőben aranybarnára sütjük.