Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Tanuljunk mártásul: Suprême mártás

2016. február 10. - Tamás Gergely

A Suprême mártás (sauce supreme), a francia konyha egyik klasszikus un. kis mártása, amely egy alap szószból készül extra összetevőkkel. Ennek a mártásnak az alapja a velouté mártás, amelyet, tejszínnel, gombakivonattal, és szárnyasalaplével tesznek még tartalmasabbá. A Suprême mártás receptje már…

Tovább

Fald fel Európát: Lyoni Saláta

A lyoni saláta igen népszerű Franciaországban. Lyonban apró éttermekben un. Bouchonokban szolgálták fel, főleg húsételek kísérőjeként. A Bouchonok története a 17. - 18. századra vezethető vissza, amikor is a Lyon - i arisztokrácia elszegényedett, ezért a sok étterem megszűnt, amelynek hatására sok…

Tovább
süti beállítások módosítása