Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Csőben sült töltött sonka

2015. november 05. - Tamás Gergely

Ez az étel a világ legegyszerűbb étele, mégis rendkívül finom és kiadós étel. A mi családunkban mindig ünnepi alkalommal kerül az asztalra, születésnapok fő eledele ez a finom étek, most legutóbb drága feleségem kérte tőlem, hogy készítsem el neki. Az ételben az a legjobb, hogy a maradék szikkadt zsemle is felhasználható hozzá, és igen gyorsan elkészíthető étel ,ami hidegen és melegen is fogyasztható ebédre, vacsorára és reggelire is.  Az étel legfontosabb alapanyaga a jó minőségű és nagyméretű szeletelt sonka. A recept már jó régen a család birtokában van, ami a nagyszüleimtől ered. A recept elméletileg úgy szól, hogy ahány szelet sonka, annyi főtt tojás, és zsemle, de sztem ez egy kicsit sok, ezért lefaragtam belőle.

Hozzávalók:

  • 25 - 30 szelet nagyméretű gépsonka (fontos a jó minőség)
  • 10 zsemle
  • 10 tojás
  • 2 nagy doboz tejföl (500 ml)
  • mustár
  • fekete bors
  • színes bors
  • fehér bors

Elkészítés:

  1. A zsemléket beáztatjuk, kb. 5 perc után kinyomkodjuk és egy nagy keverőtálba tesszük, és kézzel összetörjük.
  2. A tojásokat keményre főzzük, majd apró kockákra szeljük, úgy tojás szeletelőben elvágjuk keresztbe, majd hosszában és a zsemlékhez adjuk.
  3. Hozzáadunk annyi tejfölt, hogy krémes, de nem folyós állagot kapjunk, ízesitjük mustárral és őrölt fekete, fehér, és színes borssal ízlés szerint.
  4. A szeletelt sonkákba töltjük, majd nagy méretű, kiolajozott tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük tejföllel, és 200/220 C fokon 30 - 40 percig sütjük, akkor, jó, ha már a sonka szép pirosra sült.

Jó étvágyat :) 

dscf7653.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr688052618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása