Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Lapsang Souchong csirke, tormás burgonyahab, ázsiai káposztasaláta (Lapsang Souchong chicken with potato foam with horseradish, with asian coleslaw)

2015. augusztus 04. - Tamás Gergely

A Lapsang Souchong egy füstös ízű tea, amely eredetileg Kína Fujian tartományából, Wuji régióból származik, amelynek füstös fajtát jelent, eredetileg füstös al - fajtát, amely igazán kitűnővé teszi húsok pácolására. A tea leveleket, amelyek a Wuyi Bohea teacsaládból származnak fenyőfa tűzön füstölik, ezért a teának az illata és íze olyan mint egy füstös téli reggel, vagy a tábortűz, nekem inkább az első. Aki teheti kóstolja meg, mert igen különleges, nálunk a családban senki nem kedveli rajtam kívül, de ez a világban is így van, viszont a pácolás során igen kellemes füstös ízt adott a húsnak. Grillezéshez, vagy sütőben is kiváló az étel.

Lapsang Souchong csirke hozzávalók:

4 - 6 db csirkecomb  

Pác (min. 2 - 3 nap):

3 filter Lapsang Souchong tea

2 dl víz

1 db zöld citrom leve és héja

fél mokkás kanál Cayenne - i bors

1 - 2 db kisebb szárított Ancho chili

1 db chipotle chili

2 - 3 szál újhagyma

zöld bors

citrom bors

fokhagyma bors

szójaszósz

1 ek földimogyoró olaj 

só (csak sütéskor, a pácba nem kell)

Elkészítés:

1. A teát megfőzzük 2 dl vízben, jó erős fekete teát kapunk, ezt ízesítjük a zöld citrom levével és héjával, hozzáadjuk a földimogyoró olajat, a szójaszószt, és a fűszereket, majd a húsra öntjük, és min. 2 - 3 napig hűtőben pácoljuk, minden nap átmozgatjuk.

2. A húst tepsibe rakjuk, ráöntjük a páclé felét és 180 - 190 fokon 40 percig, majd 200 - 220 fokon 15 percig sütjük, szép füstös színe lesz. 

Tormás burgonyahab hozzávalók:

50 - 60 dkg burgonya

2 - 3 ek ecetes torma

1 ek vaj

1 - 2 dl forró tej

1 ek görög joghurt, vagy tejföl

víz

szerecsendió

fehér bors

Elkészítés:

1. A burgonyát puhára főzzük, majd áttörjük.

2. Hozzáadjuk a vajat, az ecetes tormát és tovább törjük.

3. A joghurttal, és a tejjel habosra keverjük (robotgéppel átkeverhetjük)

Ázsia káposztasaláta hozzávalók:

1 fej káposzta

1 csokor újhagyma, vagy egy 1 póré

szójaszósz

méz

1 citrom leve

szezámolaj, vagy földmogyoróolaj

olívaolaj

cayenne bors

tarka bors

kömény (egész vagy őrölt)

chilli a díszítéshez

Elkészítés:

1. A káposztát lereszeljük, a hagymát felvágjuk.

2. Elkészítjük az öntetett 3 rész olajat, 1 rész citromlét veszünk, majd sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mézet, annyit amennyit az ízlésünk kíván, én 1 evőkanálnyit és habverővel elkeverjük, vagy egy üvegben jól összerázzuk.

3. Hozzáadjuk a káposztát és a hagymát, és kézzel jól elkeverjük, hagyjuk állni 2 - 3 órát.

Jó étvágyat.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr587679506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása