Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Cukkinis - Túrós Raviolo kapros sajtmártással

2015. július 18. - Tamás Gergely

A ravioli, vagy raviolo egy olasz derelyeféle, amely két vékonyra nyújtott tésztaréteg között elhelyezkedő töltelék, amelyet forró vízben kifőznek, majd különböző levesekhez betétként használják, vagy szósszal tálalják. Alapvetően négyzet alakú, de lehet kör, félkör (mezzelone), háromszög, és gyűrű (tortellini, tortelloni) alakú. A 14. századi Prato városából indult világhódító útjára, ahol fűszernővények őrőltek meg, és kevertek össze friss sajttal, és tojással és ezt töltötték tésztabatyuba. A töltelék régiónként változik, Roma és Lazio környékén, a spenót, a ricotta, a szerecsendió és sok bors, Szardíniában reszelt citromot és ricottát töltöttek a tésztába. 

Az alaprecept, ez minden tésztához alkalmazható 4 személyre teljes étkezésre, 6 személynek köretnek:

  • 30 dkg liszt (BL 55) 
  • 3 nagy tojás 
  • 30 cl olíva olaj

A hozzávalókat összegyúrjuk, legalább 30 percig hagyjuk pihenni, letakarva, kicsit megolajozva.

A Raviolohoz 4 személyre:

Hozzávalók:

  • 25 - 30 dkg cukkini, lereszelve
  • 30 dkg túró
  • 15 dkg bacon
  • 0,2 l tejföl 
  • só, bors, őrőlt kömény, fehér bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

1. A cukkinit ledaráljuk, vagy gyaluljuk, vékony szálakra, a bacont felkockázzuk és kisütjük. A cukkinihez keverjük a túrót, a bacont, és a tejfölt, és a fűszereket, sózzuk, és jól összekeverjük.

2. A tésztát tésztanyújtó géppel kinyújtjuk, ha nincs, akkor a tésztát kinyújtjuk, és derelye nagyságúra felvágjuk. Kb. 4X4 cm - es kockákra vágjuk.

3. A tölteléket a közepére helyezzük, a tészta mind a négy szélét megkenjük vízzel és egy másik tésztalapot helyezünk rá. A széleit lenyomkodjuk.

4. A vizet felforraljuk, beledobáljuk a raviolokat, és újra forrás után 3 - 4 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és olajjal meglocsoljuk.

A kapros sajtmártás:

Hozzávalók:

  • 0,5 l tejszín
  • 0,5 l görög joghurt
  • 1 csomag kapor
  • 30 dkg kemény sajt (parmezán, Trappista, Gouda)

Elkészítés: 

1. A sajtot lereszeljük, a kaprot felaprítjuk.

2. Egy nagyobb lábosban összeforraljuk a tejszínt, joghurtot, a fűszerezzük kaporral, és sózzuk, majd 5 percig alacsony lángon forraljuk.

Jó Étvágyat :)

dscf5397.JPG

dscf5398.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr747637426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása