Az emberek mostanában egyre többször kényszerülnek arra, hogy gyorsan készítsenek ételt maguknak és a családnak, ezzel én is így vagyok, így most egy könnyen és gyorsan elkészíthető ételt mutatok be, amely finom, tartós, és igen jól variálható. Az egyik egy reggeli, amelyet katalán utazásom során ismertem meg, a másik egy saját találmány, amely egy olaszos beütésű tészta étel. De lássuk az általam csak katalóniai villám reggelinek nevezett ételt, amelyhez egy doboz konzerv fehér bab, serrano sonka, vagy egyéb más szárított sonka is jó, de baconnal is isteni. De lássuk a receptet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 doboz konzerv fehér bab
- 1 csomag serrano sonka, vagy bacon
- olíva olaj
- sáfrány
- fehér bors
- fekete bors
- só
Elkészítés:
1. Az olíván megpirítjuk a sonkát, vagy a bacont.
2. Hozzáadjuk a fehér babot, amelyről leöntjük a levét, fűszerezzük, és 5 - 7 percig pirítjuk.
Sült krumplival, tojás rántottával, tükör tojással is isteni. Feldobható apróra vágott póréhagymával, fokhagymával, bárhogy variálható.
A másik étel egy villámgyors tésztaétel, amely max 15 perc alatt elkészül.
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g sűrített paradicsom
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 cs bacon, vagy sonka
- 1 konzerv fehér bab
- 500 g spaghetti, vagy Lidl chilis friss tészta
- 3 - 4 cikk fokhagyma
- 1 póréhagyma
- fekete bors
- fehér bors
- fokhagyma bors
- rozmaring
- majoránna
- oregánó
- só
- olíva
- sajt (Parmezán, Trappista)
Elkészítés:
1. A pórét felszeleteljük, a fokhagymát megtörjük és olíván megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a sonkát vagy bacont, és megpirítjuk, majd felöntjük a sűrített paradicsommal, és a hámozott paradicsommal.
3. Hozzáadjuk a fehér babot, fűszerezzük, majd 8 - 10 percet főzzük.
4. A tésztát sós vízben kifőzzük, ahogy nekünk ízlik, majd a kész szószba keverjük.
5. Mély tányérba szedjük és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat.