A tészta receptje tuti, és hűtőben sokáig eltartható, de nézzük a receptet:
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g kenyérliszt (00 - ás)
- 250 g sima fehér liszt
- 5 g szárított élesztő
- 325 ml meleg víz
- 1 ek olívaolaj
Hozzávalók a sült paradicsomszószhoz:
- 500 g paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só és fekete bors
Elkészítés:
1. A tésztát kenyérsütőgépben, vagy a dagasztógéppel, illetve összegyúrjuk, majd kelesszük a kétszeresére.
2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra a paradicsomszósznak, a paradicsomokat vágjuk félbe, tegyük egy tepsibe, majd a fokhagymát vékonyan szeljük fel és tegyük a paradicsomok tetejére, leöntjük az olívaolajjal, majd fűszerezzük és 35 - 40 percig sütjük.
3. A kész paradicsomot törjük át egy szűrőn.
3. A pizza tésztából citrom méretű darabokat szaggatunk, majd kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk és tepsibe helyezzük, megkenjük a paradicsomszósszal és rátesszük a feltéteket.
Sztem érdemes kipróbálni a következőket:
- krumpli
- cékla - kecskesajt
- körte - spenót
- bivaly mozarella
- kék sajtok - körte
- olívabogyó - parmezán - szalámi
- szardella - kék sajt
- tonhall - olíva - főtt tojás