Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Ha Február, akkor BorBár Tállyán

2015. február 04. - Tamás Gergely

Tállyán BorBár elnevezéssel változatos kulturális rendezvénysorozatot indított útra a Tállyáért Egyesület, amelyet borkóstolóval is egybekötöttek, hogy a Tokaj - Hegyaljai borokat megismertessék a helyi és a távolabbi közönséggel. A rendezvény főszervezője, Márton – Kováts Krisztina, a Tállyai Oroszlános Borvendéglő és Borhotel vezetője, és Tállya szerelmese, akinek a céljai a programsorozattal az, hogy a település, a régió visszanyerje régi báját, és felélesszék a hagyományokat, hogy Tállya ne csak egy kóstoló vagy egy borvacsora legyen, hanem egy olyan hely, ahol az emberek családtagnak, barátoknak érezhetik magukat egy olyan közösségbe, ami mindig visszavárja őket. A helyi egyesület a Tállyáért Egyesület célja, hogy felélesszék a település, és a régió gazdag kulturális és gasztronómiai örökségét a fejlődés érdekében.

mkk.jpg

Márton Kováts Krisztina, az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel vezetője

A tállyai Maillot – kastélyban november és december után harmadszor kerül megrendezésre a rendezvény, ahol ismert és kortárs produkciók mellett helyi borászatok mutatkoznak be, idén a Barta Pincészet és a Basilicus Szőlészet.

A Barta pincészet Mádi borászat, a Rákóczi – Aspremont Kastélyban lévő borászatnak 10 hektáron elterülő I. osztályú, történelmi dűlőin (Nagy – Király – Dűlő, Öreg – Király – Dűlő) nagyrészt furmintot (kb. 80%), hárslevelűt, sárgamuskotályt és kövérszőlőt termesztenek. Boraik a Gault&Millau Magazin szerint feszes szerkezetűek, a savakra épített egyensúly és határozott mineralitás jellemzi.

barta_logo_0.jpg

A Basilicus Szőlészet és a Basilicus Borkultúra Központ célja a Tokaj – Hegyaljai borászatok összefogása, de saját kézműves borokkal is foglalkoznak.

basili.jpg

10 hektáron termelnek, a legnagyobbak a Lapis és a Mestervölgy, ahol főleg Furmintot és Hárslevelű terem, de foglalkoznak Sárgamuskotállyal, valamint Zétával és Kabarral is, de ősi magyar kövérszőlő is terem. Boraikban felfedezhető mindaz a törődés és odafigyelés, amelyet itt kapnak a szőlőszemek, miközben folyékony arannyá válnak.

tallya.jpg

A programhoz a zenét az idei első BorBáron a méltán híres és elismert Pribojszki Mátyás és zenekara a Pribojszki Mátyás Band és vendége az itthon is népszerű Big Daddy Wilson, akinek kellemes hangja fűszerezi az estét. A BorBár során a vendégek a blues, a soul, a funky, és a gospel dallamait élvezve, kóstolgathatják Tokaj – Hegyalja ízeit és illatait.

Minden érdeklődött vár Márton – Kováts Krisztina, az est házigazdája, hogy a régió és Tokaj – Hegyalja újra régi pompájában csillogjon.

Részletes program:

20.30 - 21.00 h – Érkezés, regisztráció és jegyvásárlás

21.00 h – A Pribojszki Band és Big Daddy Wilson koncertje

Érdeklődni:

 

A jegyek elővételben 3.900 Ft-ért rendelhetőek az alábbi elérhetőségeken:  

 

 

telefon: 06/47-598-888

 

valamint a rendezvény napján az Oroszlános Borvendéglő recepcióján vásárolhatók meg.

 

A belépő ára egy pohár bor árát is tartalmazza.

 

19:00 h-tól az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel szeretettel várja vendégeit egy háromfogásos vacsorára, melynek ára: 5.500 Ft. Regisztráció: info@oroszlanos.hu, telefon: 06/47-598-888
További részletek:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr147141603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása