Egyszerű - de nagyszerű ez a recept, a Dió és a méz hangulata zseniális összhatást kelt a tésztával, egyszerűen elkészíthető, zseniálisan finom recept.
500 g Farfalline tészta
400 g darált dió
3 dl tej
1 ek méz
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kk rum vagy rumaroma
1 mk só
10 dkg vaj
1 ek dióolaj
A darált diót összekeverjük cukorral és vajon átpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a rumaromát, és a sót és kb. 15 percig pároljuk fedő alatt, ha nagyon magába szívná a tejet akkor adjunk még hozzá, a lényeg, hogy a dió krém jelleget vegyen fel, ami még könnyen kavarható. A tésztát kifőzzük, majd a diókrémet összekeverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a tésztát és megkeverjük, ezután hozzáadjuk a dióolajat és a mézet és még egyszer átkeverjük. Tálalás előtt kb. 5 - 10 percig pihentetjük fedő alatt. Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat :)