A csirke receptje 4 személyre:
4 - 6 db csirkeszárny
4 db csirkecomb
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
10 dkg karalábé
szárzeller és petrezselyem ízlés szerint
póréhagyma ízlés szerint
4 - 6 cikk fokhagyma
fekete bors
fehér bors
őrölt kömény
majoránna
rozmaring
oregánó
babérlevél
1 db sütőzacskó
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a csirkével együtt a sütőzacskóba rakjuk, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, és a zellert és a petrezselymet, majd összezárjuk a zacskót, majd jól összerázzuk. A zacskót tepsibe rakjuk, majd a tetejét hústűvel megszurkáljuk. Forró sütőben kb. 70 - 75 percig sütjük 180 C fokon (ez az én sütőmnél volt). de figyeljük, látni fogjuk mikor jó.
Balzsamos sült cékla receptje:
3 - 4 db cékla
2 ek borecet (Rosso)
1 ek olívaolaj
1 ek méz
fekete bors
barna cukor
só
A céklát felkockázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd lefedjük alufóliával és 30 - 40 perc alatt készre sütjük 180 C fokon. Mikor már majdnem kész, levesszük a alufóliát, és még 5 percig pirítjuk.
A burgonyás - sajtos szuflé receptje:
1 nagyobb burgonya
10 dkg sajt (parmezán, trappista, cheddar)
2 db tojás
6 ek tej
8 dkg vaj, plusz a formák kikenéséhez
petrezselyem
fekete bors
szerecsendió
só
A burgonyát puhára főzzük, majd áttörjük, összekeverjük a sajttal, a petrezselyemmel és a tojás sárgájával, sózzuk és fűszerezzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egy kevés sóval, majd ezután felolvasztjuk a vajt és a tejet és hozzáadjuk a burgonyához, és összekeverjük. A végén a szuflé formákat kikenjük egy diónyi vajjal, ezután óvatosan összekeverjük a habot és krumplipürét, és szétosztjuk a formákba. Nagyon forró sütőben 20 - 25 percig sütjük, kb. 200 - 220 C fok. Jó étvágyat :)