Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

A Ruszwurm krémes

2014. december 23. - Tamás Gergely

Egy nappal a szenteste előtt, a húsleves fenten fő már, szép aranysárga képe és selymes illata hozzátartozik a karácsonyhoz, húsleves és guba ez 24 - én az ebéd, majd este jön a nagy fogás, a big team, és a nap fénypontja a bejgli és ruszwurm, amely úgy két éves találkozásom lehet, amikor születésnapomra a kedvesem feltette a nagy kérdést, mit szeretnék szülinapomra, milyen tortát, és jól emlékszem, mondtam csináljunk krémest. Kutakodtunk a neten, és jött a Ruszwurm cukrászdájának ékköve a krémes, amely minden határon túl megy, isteni és finom. A http://www.ruszwurm.hu/ leírása szerint ez a leghíresebb termékük, amely fogalommá vált, és tényleg hm, vagy mondhatnám hm hm :) Igazi klasszikus, olyan amit gyermekkoromban a Mesében ettem, de nem is, annál sokkal jobb, hiszen a szívügyem készíti nekem. Bevallom sosem ettem az igazit, de nem is érdekel, most, nem, majd egyszer, bár tudom olyan sosem lesz. Lehet szebb, lehet jobb, de kit érdekel, fincsi és kész. Sok a meló vele, macerás, de az eredmény frenetikus. Sikerélmény a javából. És alapjába nem drága, nem bonyolult, és rendkívüli módon le lehet vele venni a lábamról. A ruszwurm nem hagyományos krémes, itt nem tojáshabbal lazítunk, hanem tejszínhabbal. A leveles tésztát nem kell készíteni, ha valaki akarja megteheti, de a boltokban igen finomak kaphatóak, és minőségügyileg is kiválóak, legyen fagyasztott, vagy friss. A boltban kapható Tante Fanny keresztségű remek termék, mi ebből készítettük. De lássuk a receptet, amelyet idén fehér csokival dúsítottunk. A Fehér csokis Ruszwurm krémes ala Halban Pácolt Emberné (6 adag):

2 lap leveles tészta (1 cs Tante Fanny leveles tészta)

6 dl tej

6 tojás

20 dkg cukor

6 dl tejszín

7 dkg liszt

10 dkg fehér csoki

vaníliás cukor

vanília 

3 - 4 lap zselatin

A lapokat kisütjük.

dscf2719.JPG

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet, valamint a vaníliát majd felfőzzük. Mikor felfőtt folyamatosan kevergetve kihűtjük. 

dscf2711.JPG

 6 tojássárgája és a cukor

dscf2714.JPG

Habosra verjük

dscf2724.JPG

Felfőzzük, majd még melegen hozzáadjuk a zselatint és a vaníliát.

Kevergetve kihűtjük.

dscf2731.JPG

A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a krémet és összekeverjük.

dscf2734.JPG

Az egyik lapot letesszük, majd a tészta köré építünk egy falat, újságpapír és alufólia segítségével, ha nincs mellette szabad rés ezt nem kell megtenni. 

dscf2735.JPG

A másik lapot kockákra vágjuk, kb. 6X5 cm - esekre, attól függ mekkora a lap. Ezután a tálba öntjük a krémet és a lapokat ráhelyezzük. 

dscf2737.JPG

Egy éjszakát hideg helyen hagyjuk dermedni, majd másnap fogyaszthatjuk.

dscf2738.JPG

A bejgli, a nagy kedvenc, sosem értettem miért nem eszünk máskor is, hiszen annyira békés és finom, hogy hm :) De azért elfér egy kis ruszwurm is a pocakban. Jó étvágyat.

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr797005349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása