Hozzávalók:
30 dkg mézeskalács (karácsonyi maradék v. bolti, töltetlen)
15 dkg vaj v. margarin
50 dkg tehén túró
2 dl habtejszín
8 dkg sűrített tej (fél tubus)
2 ek tejföl
2 vaníliás cukor (ha lehet bourbon)
1 db citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
1. A mézeskalácsot ledaráljuk, és összekeverjük a olvasztott vajjal v. margarinnal, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk.
2. A túrót összekeverjük, a citrom levével, a felvert habtejszínnel, a sűrített tejjel, és a tejföllel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a citrom lereszelt héját.
3. A túrós tölteléket a mézeskalácsos réteg tetejére öntjük, majd hűtőben fél napot pihentetjük.
Reszelt csokoládéval és sárgabarack lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat.