És ami a legfontosabb igen egyszerű is. Mert mire elkészülünk a feltétekkel, ami azért legyen bőven, mert mi nem olaszok vagyunk :) De elképesztően finom, ha csak egy kis bivalymozzarrellát és friss paradicsomot alkalmazunk. De lássuk a receptet 4 - 6 főre:
Tészta
- 75 dkg pizza liszt (5-Stagioni Pizzaliszt Napoletana oo - ás liszt)
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 kk só
- 1 csipet cukor
- 1 kk rozmaring
- 1 kk majoránna
- 1 kk oregánó
- 2 ek olívaolaj
- 3 dl meleg víz
A hozzávalókat kenyérsütőgépben összedolgozzuk, normál programon. Ez a lehetőség azért jó, mert közben elvégezhetjük a hozzávalók és a szósz elkészítését, és még pihenni is lesz időnk. Ezután kiosztjuk a megfelelő számú tepsibe, majd kinyújtjuk, és a tepsibe, vagy pizzasütőben rakjuk őket.
De kézzel is összegyúrhatjuk ilyenkor a lisztet összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd a liszthalom közepébe mélyedést képzünk, és abba töltjük a nedves hozzávalókat, majd a megfelelő állagúra gyúrjuk. Ezután kb. 30 - 40 percet kelesztjük, majd kinyújtjuk és a tepsikbe rakjuk.
Szósz:
- 1 üveg v. doboz paradicsomszósz
- 15 dkg friss paradicsom, vagy paradicsomkonzerv (a héját távolítsuk el, főzés előtt)
- 6 - 8 gerezd fokhagyma
- 1 ek szárított majoránna
- 1 ek szárított rozmaring
- 1 ek szárított oregánó
- 1 ek szárított bazsalikom
- 1 kk fehérbors
- 1 kk fekete bors
- só
- olívaolaj
1. A fokhagymát apróra vágjuk és óvatosan olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt,.
2. Ezután fűszerezzük és hozzáadjuk a negyedekbe vágott paradicsomot.
3. Kb. 5 percig forraljuk, ezután mehet a pizzára.
Ajánlatom feltételnek:
- brokkoli
- gomba
- sonka
- bacon
- kukorica
- 5 féle sajt feltétnek (Trappista, Karaván, Parmezán, Mozzarella, Bivalymozarella)