Van az úgy, hogy az ember megkíván valamit, ilyenkor gyorsan összedobok valamit, van az úgy, hogy valami sokkal többre vágyok, ilyenkor választom a marhát, aminek sok odafigyelés, és rengeteg szeretet dukál, jah és persze sok finom fűszer. A marharagum igazi magyaros, egy pikáns csavarral. De lássuk a receptet 4 - 6 személyre:
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (ha nagyon gasztrók akarunk lenni, akkor fejhús, vagy szegy, lapocka, lábszár, vagy borjú akkor dió)
- 2 - 3 paradicsom, vagy paradicsompüré ízlés szerint (2 ek. szoktam)
- 1 ek ketchup
- 1 db TV paprika, vagy darált paprika
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 babérlevél
- fehér bors
- fekete bors
- fokhagyma bors
- őrölt kömény
- őrölt szerecsendió
- fűszerpaprika (csemege)
- füstölt fűszerpaprika
- só, víz, zsír
Elkészítés:
1. A húst előkészítem, a hagymát apróra vágom, majd zsíron megdinsztelem, eközben hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, ha darált paprika, vagy paradicsompüré, azt a hús pirítása után.
2. A hagymát fűszerpaprikával füstölttel és csemegével megszórom majd hozzáadom a húst és megpirítom, majd fűszerezem.
3. Kis lángon, a hústól függően 2 és 3 óra között főzöm. Ha borjú hamarabb elkészül.
4. A húst pácolhatjuk előtte, de a főzési idő nem változik.
5. Mikor már megfőtt újra pirospaprikázom, és hozzáadok 1 ek. ketchupot, majd 5 perc alatt készre főzőm.
Nokedlivel, vagy főtt krumplival tálalom. Savanyúság nélkülözhetetlen mellé :)