Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Monoblog Karácsony Speciel: Aprósütemények

2017. november 27. - Tamás Gergely

 2:30 25 - 30 db  könnyű cc. 346 cal    Európa, Amerika A Karácsony az egyik legfontosabb ünnep az évben, a fenyőfaállítás és az adventi forgatagok mellett, sokan sürgölődnek a konyhában, hogy minél változatosabb és finomabb süteményeket készítsenek szeretteik számára. Ehhez az időszakhoz sok…

Tovább

Bemutatkozik: Gundel Károly díj és az idei díjazott Csapody Balázs

Idén a 16 tagból álló Kitüntetési Bizottság 2017 szeptember 21-i ülésén Csapody Balázsnak, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosának adományozta a Gundel Károly díjat. Ezzel és a héten (november 19.) megrendezésre kerülő gálaebéddel kapcsolatban kalandozunk kicsit a francia és a magyar…

Tovább

Egy éhes olasz, a mennyek konyhájában. Antonio Carluccio emlékére

Nem lesz hosszú írás, mert akik jók azok mindig túl hamar mennek el, és nem írunk róluk hosszú memoárokat, szívünkbe őrizzük emléküket mindörökké. De vannak példaképek, akiket bár személyesen nem ismerhettünk és sajnos már biztos nem is fogunk velük találkozni, de tudjuk hatással lesznek ránk még…

Tovább

Az én magyar konyhám: Gomba, ősz és leves, ami krém

  Miről is szól ez a cikksorozat? Arról, hogy mit gondolok én a magyar konyháról. Milyen a mi konyhánk. Mitől lesz hazai. Fontosak-e a hagyományok, amit otthonról hozunk? Tényleg a nagymama főztje a legjobb? A szülők vagy a gyermekek főznek – e jobban? Igen sok mindenről kellene szólnia enne a…

Tovább

Bemutatkozik: DiningCity Országos Étterem Hét

Legújabb cikkünkben a DiningCity által megteremtett eseménysorozattal kapcsolatban kerekedtünk fel és indultunk el tapasztalatokat gyűjteni. A Mátrát szemeltük ki úti célként. Két okból is fontos volt, hogy ezt a régiót választottuk, mert általunk még kevésbé  volt ismert a gasztronómia területén,…

Tovább

Salátákkal a világ körül vol. 1.

A világon mindenhol készítik és kedvelik, előételnek vagy köretnek, magában vagy hússal, esetleg tojással, a lényeg, hogy könnyű és friss legyen. A következő bejegyzésben 12 salátát mutatunk meg, amelyek ikonikusak és meghatározóak. Fogyasszátok egészséggel. 12. Peru: Solterito Ez a saláta Peru…

Tovább

Sonkás húsgombóc, olasz paradicsommártásban

A hagyományos paradicsomos húsgombóc felpörgetve. A sonka füstölt ízvilága kiválóan passzol a paradicsom savanyúságával.   Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka (combbal vegyesen is készülhet) 15 dkg rizs  25 dkg füstölt, főtt sonka 500 ml passzírozott paradicsom 15 dkg sűrített paradicsom 1…

Tovább

Észak - Magyarország Legjobbjai: Gönci Barack Vigasság

Gönci Barack Vigasság - Boldogkőváralja A Gönci Járásban, Abaúj megye mediterrán vidékén a Boldogkő várának lábánál, egy apró kis településen valami alakul, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Egy igazi közösségi program, amely összehozza a hely szellemét, történelmét és kulturális hagyományait, az…

Tovább

Barangolás a Balaton körül, Gasztrotérképpel

​Sokunk számára ismerős az a kép, amely ezt a tájat olyan jellegzetessé és felejthetetlenné teszi. Én is szerelmese lettem Magyarország legnagyobb tavának, a tanúhegyekkel tarkított, sokszínű lankákkal körülölelt Balatonnak. Annak gyönyörű kéksége már messziről felvillan az ideérkezők szeme előtt,…

Tovább

Tunk Food: Tejfölös Zúzapörkölt

Egyszer egy szép őszi napon történt velünk, hogy Eger első, de nem egyetlen bisztrójába tévedtünk, persze, hogy nem, hiszen céltudatosan a Zsályát kerestük, és amit ott találtunk, az egyszerre volt zseniális, és maradandó. Hiszen örökre megtanultuk mi is az igazi Tunk Food, ha már tunk, akkor friss…

Tovább
süti beállítások módosítása