Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

A kedvenc diós - mézes farfalliném

2015. január 21. - Tamás Gergely

Egyszerű - de nagyszerű ez a recept, a Dió és a méz hangulata zseniális összhatást kelt a tésztával, egyszerűen elkészíthető, zseniálisan finom recept. 

500 g Farfalline tészta

400 g darált dió

3 dl tej

1 ek méz

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 kk rum vagy rumaroma

1 mk só

10 dkg vaj

1 ek dióolaj

A darált diót összekeverjük cukorral és vajon átpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a rumaromát, és a sót és kb. 15 percig pároljuk fedő alatt, ha nagyon magába szívná a tejet akkor adjunk még hozzá, a lényeg, hogy a dió krém jelleget vegyen fel, ami még könnyen kavarható. A tésztát kifőzzük, majd a diókrémet összekeverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a tésztát és megkeverjük, ezután hozzáadjuk a dióolajat és a mézet és még egyszer átkeverjük. Tálalás előtt kb. 5 - 10 percig pihentetjük fedő alatt. Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat :)

dscf2908.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr177094831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása