Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Sonkás húsgombóc, olasz paradicsommártásban

2017. július 21. - Tamás Gergely

A hagyományos paradicsomos húsgombóc felpörgetve. A sonka füstölt ízvilága kiválóan passzol a paradicsom savanyúságával.  

Hozzávalók:

50 dkg sertés lapocka (combbal vegyesen is készülhet)

15 dkg rizs 

25 dkg füstölt, főtt sonka

500 ml passzírozott paradicsom

15 dkg sűrített paradicsom

1 kisebb paprika

1 fej vörös hagyma

2 gerezd fokhagyma

Fűszerek: só, bors, őrölt kömény, szegfűbors, piros fűszerpaprika, rozmaring,  bazsalikom, cukor, só

Elkészítés:

1. A húst, a hagymát és a fokhagymát ledaráljuk, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel és pirospaprikával, valamint egy csipet szegfűborssal. Hozzáadjuk a rizst, összekeverjük és kis gombócokat formázunk. 

2. A sűrített paradicsomot és a passzírozott  paradicsomot magas lángon, folyton kevergetve kiforraljuk, ezzel kellemesebb ízvilágot kap. Fűszerezzük bazsalikommal és rozmaringgal, ha lehet frissel, ha nincs otthon, akkor szárítottal, majd egy kevés cukorral és sóval ízlés szerint.

3. A paradicsomhoz adjuk a gombócokat és kb. fél órán át (a forrástól számítva) kis lángon főzzük. 

Jó étvágyat.

Tipp: Fűszerezzük bátran, tálaljuk sonkamorzsával (a ledarált sonkát, kis lángon pirítsuk addig, amíg finom ropogós lesz). Sertés helyet csirkecombot is használhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr4812678595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.