Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Konyhanyelv: Rántás (Les Roux)

2016. február 18. - Tamás Gergely

A rántás az egyik legalapvetőbb konyhai technológia, amelyet mindenki használ, alapvető, egyszerűnek hat, mégis sok olyan lépése van, ahol elromolhat a folyamat. De miért is barnul meg az étel főzés közben? Jó kérdés, itt jöjjön egy kis kémia. :)  Sok folyamat játszódik le, ezek közül a…

Tovább

Beharangozó: Kocsmavacsora

A Gellért Hotel lesz az ország legnagyobb sörkocsmája A Danubius Hotel Gellért majd’ 100 éves történetének legnagyobb átváltozására készül február 19-21 között. Budapest egyik legszebb szállóépülete az ország legnagyobb sörkocsmájává avanzsál, benne eszem-iszom, dínom-dánom, ahogy ez egy…

Tovább

Beharangozó: Első téli sörfesztivál

A Serfőző és a Gellért Hotel bemutatja: Első téli sörfesztivál     Elérkezett az idő, hogy nem kell télen Csehországba zarándokolni egy jó beltéri sörfesztiválért: idén először a hideg napokban már itthon is belevethetjük magunkat a sörkavalkádba, méghozzá az első Serfőző Indoor Sörfesztiválon,…

Tovább

Konyhaszótár: Consommé (francia konyha)

A consommé nem más mint tisztított erőleves, amelyet több eljárással tehetnek teljesen zsírtalanná, vagyis tisztává. Ezt az eljárást a francia konyha aranykorától ismerik, hiszen consommé receptek előfordulása, főleg a nagy francia szakácskönyvírók tollából ismerhetünk meg, mint pl. Escoffier, vagy…

Tovább