Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Újburgonyás - kolbászos leves sárgarépával

2016. május 24. - Tamás Gergely

Hozzávalók: 1 kg újburgonya 4 - 6 db közepes új sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 szál kolbász 1 csomag friss kapor 1 dl tejföl + 1 dl joghurt ecet ízlés szerint só, fehér bors, babérlevél, őrölt kömény víz, v. zöldséglé vaj, v. olaj Elkészítés: 1. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk,…

Tovább

NN Ultrabalaton

A Balaton körül, május 28-29. 1 kör, 220 kilométer, 36 óra és páratlan balatoni panoráma – ez a világ legszebb futóversenyei közé beválasztott NN Ultrabalaton. Céges csapatépítőként, baráti társasággal, párban vagy egyedül: Közép-Európa leghosszabb futóversenye mindenhogy igazi kihívást jelent. Az…

Tovább

2016 - ban is MOL Nagyon Balaton

Idén már huszonöt esemény várja a Balaton szerelmeseit

Huszonöt esemény formájában a Balaton „legszebb arcát” mutatja idén is a MOL Nagyon Balaton programsorozat, amely május 28-án a tókerülő NN Ultrabalaton futóversennyel idul, majd a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a VeszprémFest, a STRAND és a B.my.Lake fesztivál, kompkoncertek és…

Tovább

Az első vidéki Nespresso üzlet Győrben várja a minőségi kávé szerelmeseit

A Nestlé Nespresso S.A. május 17-én nyitotta meg első vidéki üzletét, melynek a győri Árkád bevásárlóközpont ad helyet. A Nespresso hazai népszerűségének növekedése és az egyre nagyobb kereslet indokolta, hogy a minőségi kávét nyújtó világmárka Budapesten kívül is terjeszkedjen. A Nespresso számára…

Tovább

Zsidó művészet és gasztronómia a Gellértben

Egy gasztro-kulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika és konyhaművészet kedvelőit június 2-án Budapest legnevesebb szállodája. A Danubius Hotel Gellért a Zsidó Művészeti Napok programsorozatához csatlakozva kínál a zsidó folklór dallamai mellé autentikus, többfogásos borvacsorát. Ezúttal a zsidó…

Tovább

Több tucatnyi Michelin-csillago(s)t kapott a Costes Downtown

Ritka pillanat helyszíne volt a Costes Downtown: majd’ 100 mesterszakács szerte a világból, a Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázott a nemrég csillagot kapott belvárosi étteremben. A Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtow étterem…

Tovább

Holnap Indul az OTP Bank Gourmet Fesztivál!!!

Gasztro-hurrikán söpör végig május 12-15. között a Millenárison. A kulinária magasztalóinak legmenőbb gyülekezőhelye, az OTP Bank Gourmet Fesztivál az ország legjobbjait gyűjtötte össze éttermekből, cukrászatokból, borászatokból és sörfőzdékből, s minden másból, amit ma Magyarországon érdemes és…

Tovább

Palócleves szerintem

Akkor lássunk egy igazi jó magyar ételt, amit igazán könnyű elkészíteni és igazán könnyű megenni. Itt most nem mennék bele a legendák világába, ki, mikor és miért készítette először, és abba se, hogy a levesnek sok köze nincs a palócokhoz, csak abba, hogy imádom és kész. A palóc leves, ha jól…

Tovább