Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Amerikai tejfölös fánk

2016. szeptember 28. - Tamás Gergely

Ez a recept elsőre fura lehet, de megéri elkészíteni, hiszen valami isteni.

A recept, hagyományos amerikai ízeket követ.

Forrás: http://www.handletheheat.com/

Hozzávalók:

300 g sütemény liszt  v. finom liszt
1 1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
100 g barnacukor
2 evőkanál vaj, szobahőmérsékleten
2 nagy tojás sárgája
1/2 csésze tejföl
repce v. napraforgóolaj, a sütéshez

 

Elkészítés:

1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a sütőporral, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverjük.

2. A vaja habosra keverjük a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját is, és a krémes állag eléréséig keverjük. 

3. A lisztkeveréket részletekben adjuk a kikevert sárgájához, majd adjuk hozzá a tejfölt is, és keverjük jól el. A tésztánk ragacsos állagú lesz, de ne ijedjünk meg.

4. A tésztánkat tartalmazó tálat zárjuk le folpackkal, majd pihentessük kb. 1 órát hideg helyen.

5. Nyújtsuk ki belisztezett felületen, kisujj vastagságúra és szaggassunk belőle kör alakú fánkokat, a közepüket lyukasszuk ki.

6. Forró olajban, kb 2 - 3 perc alatt elérik a sötétbarna színt, ekkor vegyük ki és szórjuk meg fahéjas cukorral, vagy készítsünk rá cukormázat.

Jó étvágyat.

 

img_517311.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr4011749947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.