Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Újburgonyás - kolbászos leves sárgarépával

2016. május 24. - Tamás Gergely

Hozzávalók:

1 kg újburgonya

4 - 6 db közepes új sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 szál kolbász

1 csomag friss kapor

1 dl tejföl + 1 dl joghurt

ecet ízlés szerint

só, fehér bors, babérlevél, őrölt kömény

víz, v. zöldséglé

vaj, v. olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd nagyobb, egyforma kockákra vágjuk a burgonyát a sárgarépát pedig felkarikázzuk.

2. A kockára vágott hagymát egy kiskanál vajon, vagy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és 1 - 2 percig piritjük.

3. Hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát, és a felaprított kapor egy részét (ízlés szerint), majd átforgatjuk a vajon.

3. Felöntjük kb. fél liter vízzel, vagy zöldséglével, ízesítjük a fűszerekkel, sózzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. 

4. Néhány szem burgonyát kiveszünk villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot és a tejfölt, majd ezzel sűrítjük a levest. Ecettel ízesítjük, ha felforrt, majd egy kevés friss kaporral tálaljuk.

Jó étvágyat.

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr918744092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.