Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Beharangozó: OTP Bank Gourmet Fesztivál 2016 - Vadat és halat ...

Találkozz a legjobb magyar ételekkel és séfekkel, Európa legszebb fővárosában !!!

2016. március 08. - Tamás Gergely

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.

 

Vadat és halat, s mi jó falat, Szem-szájnak ingere – keresve sem találhatnánk illőbb idézetet az idei Gourmet Fesztiválhoz, ami évről-évre azzal lopja be magát a kulináriakedvelő közönség szívébe, hogy Magyarország legjobb ízeit, a csúcsgasztronómia fővárosi és vidéki éttermeit, minőségi borászatokat, pálinka- és sörfőzdéket, cukrászatokat és izgalmas gasztro-manufaktúrákat vonultat fel – mindegyikből a legjobbakat. S míg korábban egy-egy étel került a középpontba, ezúttal két alapanyagból, a halból és a vadból készült remekeket kóstolhatjuk majd a számtalan más nagyszerű fogás mellett. Ennek apropója pedig, hogy a Gourmet-t közvetlen megelőzően Budapesten zajló, a világ leghíresebb szakácsversenyének kikiáltott Bocuse d’Or európai versenyén hal és vad, pontosabban a kecsege és a gímszarvas lesz a két alapanyag. A 20 ország részvételével zajló szakácsverseny és a Gourmet összefonódásának nem ez az egyetlen közös pontja: a Gourmet első napján rendezik majd a Bocuse d’Or zártkörű búcsúeseményét, az ún. bajnokok reggelijét, amelyet követően a verseny résztvevői és a nemzetközi sajtó képviselői a fesztivált is bejárják. “Nagy megtiszteltetés a Gourmet-nak és hatalmas lehetőség a hazai gasztronómia reprezentánsainak ez a világesemény, hisz’ a szakma legjobbjai és a nemzetközi szaksajtó is megismerheti a magyar gasztronómia élvonalát” – magyarázta Gerendai Károly, a fesztivál megálmodója. A hazai közönség sem marad ki a jóból, hiszen a fesztivál színpadán főz majd a versenyen hazánkat képviselő séf és csapata, és idén is lesznek külön foglalható exkluzív Bocuse d’Or vacsorák.

 

 

A legjobb budapesti éttermek, valamint a hal és vad ételek mellett természetesen idén is sok minden más felkerül a palettára: a stílusos vidéki éttermek (SVÉT), válogatott fővárosi street-food helyek, újhullámos cukrászdák, a legjobb ázsiai ízek mellet megannyi előadás és bemutató teszi majd teljessé a kínálatot.

További infók:

http://sziget.hu/gourmetfesztival

Facebook 

 

Pünkösdkor tehát érkezik az OTP Bank Gourmet Fesztivál, de addig is ízlelgessük a tavalyit, itt: https://www.youtube.com/watch?v=2ldIa-i-7vc&feature=youtu.be

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr998454234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.