Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Sütés nélküli csokoládés - kekszes torta

2016. február 23. - Tamás Gergely

Hozzávalók:

800 g keksz

1 csésze (100 g) dió (dió, mogyoró), pirított, apróra vágott 

csokoládé szirup

1 csésze (200 g) cukor

1/2 csésze (60 g) cukrozatlan kakaópor

1 csésze (240 ml) vízzel

2/3 csésze (150 g) vaj

1 teáskanál vanília-kivonat v. 1 csomag vaníliás cukor

csokoládé ganache

1/2 csésze (120 g) tejszín (35% zsír)

120 g keserű csokoládé, apróra vágott

Elkészítés:

1. A kekszet törjük apró darabokra

2. Pirítsuk meg a diót serpenyőben, kb. 5 percig, folyton kevergetve, majd adjuk a kekszhez.

3. Készítsünk csokoládé szirupot: egy serpenyőben keverjük össze a cukrot és a kakaóport, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat, majd főzzük 7 - 8 percig folytonos kevergetés közben. A tűzről levéve adjuk hozzá a vaníliát v. a vaníliás cukrot.

4. A csokoládé szirupot hűtsük kb. 10 - 15 percig, majd adjuk a kekszes - diós keverékhez, ezután keverjük jól el.

5. A kekszes - diós - csokis keveréket tegyük egy kb. 23 cm - es tortaformába és nyomkodjuk le jól.

6. Hűtőbe pihentessük 30 percet - 1 órát, közben készítsük el a ganachet: forraljuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a csokoládét, keverjük simára, hagyjuk állni 1 percig. 

7. Öntsük a kekszes alapra, majd hűtőben hagyjuk 3 - 4 órát állni.

Díszítsük pirított dióval, vágjuk szeletekre.

Jó étvágyat.

Videó itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr828414902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.