Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül

2016. január 19. - Tamás Gergely

Hozzávalók:

30 dkg mézeskalács (karácsonyi maradék v. bolti, töltetlen)

15 dkg vaj v. margarin

50 dkg tehén túró

2 dl habtejszín 

8 dkg sűrített tej (fél tubus)

2 ek tejföl

2 vaníliás cukor (ha lehet bourbon)

1 db citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

1. A mézeskalácsot ledaráljuk, és összekeverjük a olvasztott vajjal v. margarinnal, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk.

2. A túrót összekeverjük, a citrom levével, a felvert habtejszínnel, a sűrített tejjel, és a tejföllel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a citrom lereszelt héját.

3. A túrós tölteléket a mézeskalácsos réteg tetejére öntjük, majd hűtőben fél napot pihentetjük.

Reszelt csokoládéval és sárgabarack lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr788286730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.