Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Sajtos pogácsa egyszerűen

2015. február 21. - Tamás Gergely

Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 tojás sárgája, 50 dkg margarin, 50 dkg sajt, 1 nagy tejföl, 10 dkg élesztő, só Elkészítés: 1. A tésztát összegyúrjuk. 2. A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt. 3. Hozzágyúrjuk a tésztához. 4. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tetejét…

Tovább

Heston Blumenthal: Marmite Consommé (original)

750g Brown butter, strained 1kg Peeled and finely sliced onion (approx. 5 large onions) 1kg Cleaned and finely sliced leek, white part only (approx. 20 leeks) 500g Peeled and finely sliced carrot (approx. 6-7 large carrots) 750g Red wine 3 Large egg whites To finish and serve 10g Sherry…

Tovább

Paradicsomos - baconos gnocchi

Hozzávalók 4 személyre: 500 g Gnocchi 1 doboz konzerv paradicsom (darabos) 250 g bacon 1 fej vörös hagyma 2 cikk fokhagyma fekete bors fehér bors olíva Elkészítés: 1. A hagymát felkockázzuk és olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a bacont. 2. amikor a bacon szépen…

Tovább

Marhapörkölt szerintünk

Van az úgy, hogy az ember megkíván valamit, ilyenkor gyorsan összedobok valamit, van az úgy, hogy valami sokkal többre vágyok, ilyenkor választom a marhát, aminek sok odafigyelés, és rengeteg szeretet dukál, jah és persze sok finom fűszer. A marharagum igazi magyaros, egy pikáns…

Tovább

Séfek a világból: Heston Blumenthal

Heston Blumenthal ma már egyre több Michelin csillagos éterem ulajdonosa, aki arról vált ismerté, hogy a három csillagos Fat Duck - ban (Kövér Kacsa) a molekuláris gasztronómia alapjait fektette le. Mint tudjuk három csillagot csak az istenek kapnak, és Heston tényleg olyan, mint egy…

Tovább