Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Töltött palacsinta rántva, ahogy mi készítjük

2015. február 08. - Tamás Gergely

Ez az egyik kedvenc ételem, sokan a maradékok eltüntetésére készítik, de én nem, megadom a módját, legyen zöldséges, vagy húsos. Mi már nagyon régóta készítjük, de igazából nem tudom honnan is származik a recept. A recept 4 - 6 személyre: Hozzávalók: Palacsinta: 30 dkg…

Tovább

Miskolczi almássütemény

Hozzávalók: 6 db apró alma 3 dkg vaj 2 evőkanál kristálycukor 5 szem meggy 3 dkg mazsola 3 dkg só 6 mokkás kanál rum 3 db tojás 3 evőkanál cukor 3 evőkanál liszt fél csomag sütőpor Elkészítés: Egy húsz cm-es AMC lábast kikenünk vajjal, és beszórjuk…

Tovább

Frankfurti leves szerintem

A frankfurti leves nálunk már hagyománynak tekinthető, mivel egyik kedvenc étke a családnak. Ezt a hagyományosan a füstölt frankfurti virslivel készülő levest, én már továbbképzeltem, a levesbe csak és kizárólag jó minőségű juhbeles virslit, vagy debreceni párost használok,…

Tovább

Farsangi szalagos fánk, forró alma chatnival

Ma mikor felkeltem, gondoltam kedvére teszek a kedvesemnek, hisz a szerelmem, akinek mindig igaza van, ezért mikor kinyílt a pislákolóm, eszembe jutott, hogy tegnap fánk volt a kívánsága, bár nincs még Valentin nap, de nálunk minden nap a szerelem napja. előkészültem a fánkhoz, majd…

Tovább

Valentin napi mascarponés - meggyes - cseresznyés csokikocka

Variációja a Nők Lapja konyha decemberi kiadásában jelent meg, és isteni. Ha szeretnétek készítsétek el szerelmeteknek Valentin - napra. A recept 12 szelethez: A piskótához: 5 dkg tej- vagy étcsokoládé 4 dkg margarin 5 egész tojás + 5 tojás sárgája 12 dkg cukor 4 dkg…

Tovább

Kocsonya Miskolcon, szerintünk

A kocsonya minálunk közkedvelt étek, bár megmondom az őszintét régen csak nagyapám által készítettet ismertem, ma már ettem jó pár félét. A kocsonya előéletét már leírtam, így ezzel most nem is foglalkoznék. Ez a zselés állagú, húsleves ízű étel mellet nem lehet csak…

Tovább

Ha Február, akkor BorBár Tállyán

Tállyán BorBár elnevezéssel változatos kulturális rendezvénysorozatot indított útra a Tállyáért Egyesület, amelyet borkóstolóval is egybekötöttek, hogy a Tokaj - Hegyaljai borokat megismertessék a helyi és a távolabbi közönséggel. A rendezvény főszervezője, Márton –…

Tovább

Gastromuvi - Izlandi Kaland (Land Ho, 2014)

A gasztromuvi az én és a főzés kapcsolatát befolyásoló alkotások gyűjtőhelye, amely előre szólók nem mindig gasztronómiai alkotásokról szól majd.  Az Izlandi Kaland (2014) nem komoly alkotás, inkább egy könnyed, szemet és lelket pihentető alkotás Izlandról, az…

Tovább