Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Diós habos édesanyám szerint

2015. február 01. - Tamás Gergely

Szeretett édesanyám sok mindenben otthon van, viszont sütni, csupán úgy tud, ahogy én, vannak dolgok, amikben profik vagyunk, de inkább meghagyjuk másoknak. Az egyik amiben otthon vagyunk a linzer tészta alapra képesek vagyunk bármit ráhalmozni, és abból mindig valami ellenállhatatlan…

Tovább

A miskolci kocsonya története

"Pislog, mint a miskolci kocsonya" vagy "Pislog, mint a miskolci kocsonyába a béka".  De miért, de honnan, hol, mi, miféle béka??? Merül fel a kérdés, újra és újra sokakban, akik csak hallomásból ismerik a miskolci kocsonya igaz történetét.  De kezdjük az etimológiával, a…

Tovább

Kis (Quiche) szerintem

A quiche (keesh, ejtsd: kis) egy igen egyszerű, könnyen elkészíthető étel, amelynek titka a tésztában, és a tejszínes - tojásos keverékben rejlik. A név eredete Franciaország észak - keleti részén található Lorraine régióban használt német nyelvjárásban használt "küchen"…

Tovább

Tzaziki (τζατζίκι) az elképzeléseim szerint

Ma sütöttem kenyeret, persze nem én, hanem a gép, lisztkeverékből, így ez nem az én, hanem a kenyérsütő érdeme, de elképzeltem mellé a saját Tzatziki - met. Ez egy görög étel, amely más dél - európai országokban is ismert, mint pl. Törökország, vagy Macedónia. A név…

Tovább