Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Harcsatekercs kapros sajtmártásban, borsvariációkkal, narancslehelettel

2015. január 25. - Tamás Gergely

Volt itthon egy kis afrikai harcsa (Clarias gariepinus) filé, gyorsan gondolkoztam mivel is lehetne feldobni, és megmutassam otthon, hogy van élet a rántott halon túl is. Erre már csütörtökön felfedtem az elképzeléseim, rögtön tiltakozásba ütköztem, hisz jóapám nem hajlandó a…

Tovább

Palacsinta monológok - avagy variációk palacsintára

Ma a kedvesem gondolt egyet, hogy ebéd utánra készítsünk egy kis palacsintát. Erre én el kezdtem komplikálni, milyen tölteléket is adjunk a palacsintához, íme az eredmények: A palacsinta alapreceptje: 30 dkg finom liszt 2 db tojás 3 dl víz szénsavas ásványvíz 3 dl…

Tovább

Pásztor pite szerintem

Tipikus angolszász étel a pásztor pite, vagy Shepherd's pie, vagy cottage pie. A pite lényege, hogy a darált húsos tölteléket egy krumplipürével zárunk le. A cottage vagy pásztor pite régen a szegény vendégmunkások étele volt, a cottage szó fordítása házikó, vendégház amely…

Tovább

Epres - datolyás - fügés álom

Recept 4 pohárra: 4 datolya 4 füge 4 db eper vagy 10 dkg eperdzsem 25 dkg Mascarpone 20 dkg keksz 15 dkg tejföl cukor fél citrom leve 1 csomag vaníliás cukor tejszínhab vagy 250 ml habtejszín A gyümölcsöket apróra vágjuk, a kekszet apróra törjük, a mascarponét és a…

Tovább

A tegnapi tonhalsalátám fügével és datolyával

Tegnap este megéheztünk, erre gyártottam egy isteni finom tonhalsalátát a szerelmemnek és magamnak. Íme a recept: 1 doboz minőségi tonhalkonzerv 1 jégsaláta 10 dkg jégcsapretek 2 db paradicsom 1 db királyfüge 1 db királydatolya 2 db főtt tojás 1 szelet pirítós  olíva…

Tovább

A kedvenc diós - mézes farfalliném

Egyszerű - de nagyszerű ez a recept, a Dió és a méz hangulata zseniális összhatást kelt a tésztával, egyszerűen elkészíthető, zseniálisan finom recept.  500 g Farfalline tészta 400 g darált dió 3 dl tej 1 ek méz 10 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 kk rum vagy…

Tovább

Babgulyás az elképzeléseim szerint

Tél volt hó nem esett, de jól esett a leves, gondoltam hát egyet és nekiláttam főzni egy finom babgulyást, amely régi szerelem, hiszen a gulyások közül övé a szívem, bár gyerekkori emlékeimben, csupán nagyapámmal való közös főzésekkor és a családi ebédkor került asztalra,…

Tovább

Reszelt vitaminsaláta télire

Recept 4 személyre:1 jégcsap retek1 - 2 fej piros retek1 szál répa1 db alma1 db kígyóuborka10 dkg sütőtök10 dkg céklasó fekete bors1 db citrom leve1 kk mézA hozzávalókat lereszelem, majd összekeverem a sóval, a borssal, a mézzel és ráfacsarom a citrom levét, és pirítóssal…

Tovább

Régi halételek 4.: Halkolbász

No volna itt egy étel, amit szinte mindenki ismer, hiszen a kolbász, a magyar konyha alapvető étele, de a világ más tájain is megszokott étel. A kolbásznak egyetlen kitétele van, hogy valamilyen mesterséges, vagy természetes, általában bélbe, vagy bőrbe töltött húsdarálék. A…

Tovább