Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Kapros - joghurtos uborkaleves

2015. július 19. - Tamás Gergely

Hozzávalók 4 személyre: - 1,5 kg kígyó- vagy fürtös uborka - 2 gerezd fokhagyma - zöldcitrom ízlés szerint - friss kapor ízlés szerint - 5 dl görög joghurt - olívaolaj ízlés szerint - víz - só, bors Elkészítés: 1. Az uborkát megtisztítjuk, a végeit levágjuk, ha…

Tovább

Cukkinis - Túrós Raviolo kapros sajtmártással

A ravioli, vagy raviolo egy olasz derelyeféle, amely két vékonyra nyújtott tésztaréteg között elhelyezkedő töltelék, amelyet forró vízben kifőznek, majd különböző levesekhez betétként használják, vagy szósszal tálalják. Alapvetően négyzet alakú, de lehet kör, félkör…

Tovább

Barackos - Rebarbarás pite

A sárga vagy kajszibarack (Prunus armeniaca v. Armeniaca vulgaris):  Közép - Ázsiából vagy Kínából származó gyümölcs, a legjobb minőségű gyümölcsöket a török honosította meg, főleg a Duna - Tisza közén, de megtalálható egész Magyarországon, kiemelkedő a Gönci…

Tovább