Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Sajttal és sonkával töltött csirkemell bundázott zöldségekkel

2015. január 11. - Tamás Gergely

Tudom alaprecept, de nekem rég ízlett ennyire valami, hiszen Halban Pácolt Emberné készítette, aki nekem a jobbik felem és csók anyu :) Recept 4 - 6 személyre: 1 kg csirkemell 20 dkg sajt 20 dkg sonka 50 dkg burgonya 3 - 4 fej vörös vagy lilahagyma 3 - 4 db sárgarépa Delikát…

Tovább

A nagy Paella kalandom - Paella Valenciana HPE módra

Becsületemre váljék beismerni, hogy nem rajongtam se a halért, se a szerb rizses húsért, sem más egyéb kása jellegű ételért, amelyről nagy mértékben tehet nagyfater, aki hőn gyalázta meg a liba húsát, mint libakása, és üldözött el vele minden jó érzésemet a rizses kevert…

Tovább

Sütőben sült csirkemáj kedvesem és barátaim ízlésének

Bevallottan két dologban vagyok profi az alvásban és a fürdésben, és igen nyertem, hiszen képzeljétek el egy nap háromszor is képes vagyok megfürdeni az otthoni kádban, és átalszom a fél életem, mert így szeretem. De a máj az én asztalom, és igen talán ebben is jó vagyok,…

Tovább

Egyszerű sajtos keksz

Idén karácsonykor kóstoltuk először, majd szilveszteri bulira sütőtűnk, amely igen jól fogyott. Bár nem emlékszem igazán jól, de hajnalban már üresen találtam a dobozt, amelyben vittem. Készítsétek el ti is és fogyasszátok eme finom kekszet, amely nem az én receptem, hanem egy…

Tovább

Pácoljunk bátran halat s' vad, s' mi jó falat.

Elsők közt tanultam meg, mi a legfontosabb, ha egy jóféle vadat kapunk, és ezt megfőzzük, akkor pácolunk, de mit is jelent ez a szó. Alapvetően pácolni bármit lehet halat, vadat, s mindent mi jó falat. A Minerva nagy szakácskönyv leírása szerint a pácolás nem más, mint a hús…

Tovább