Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

A legjobb pizza tészta és mártás :)

The best pizza pasta and sauce :)

2015. október 31. - Tamás Gergely

És ami a legfontosabb igen egyszerű is. Mert mire elkészülünk a feltétekkel, ami azért legyen bőven, mert mi nem olaszok vagyunk :) De elképesztően finom, ha csak egy kis bivalymozzarrellát és friss paradicsomot alkalmazunk. De lássuk a receptet 4 - 6 főre:

Tészta

- 75 dkg pizza liszt (5-Stagioni Pizzaliszt Napoletana oo - ás liszt)

- 2,5 dkg friss élesztő

- 2 kk só

- 1 csipet cukor

- 1 kk rozmaring

- 1 kk majoránna

- 1 kk oregánó

- 2 ek olívaolaj

- 3 dl meleg víz

A hozzávalókat kenyérsütőgépben összedolgozzuk, normál programon. Ez a lehetőség azért jó, mert közben elvégezhetjük a hozzávalók és a szósz elkészítését, és még pihenni is lesz időnk. Ezután kiosztjuk a megfelelő számú tepsibe, majd kinyújtjuk, és a tepsibe, vagy pizzasütőben rakjuk őket.

De kézzel is összegyúrhatjuk ilyenkor a lisztet összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd a liszthalom közepébe mélyedést képzünk, és abba töltjük a nedves hozzávalókat, majd a megfelelő állagúra gyúrjuk. Ezután kb. 30 - 40 percet kelesztjük, majd kinyújtjuk és a tepsikbe rakjuk. 

Szósz:

- 1 üveg v. doboz paradicsomszósz

- 15 dkg friss paradicsom, vagy paradicsomkonzerv (a héját távolítsuk el, főzés előtt)

- 6 - 8 gerezd fokhagyma

- 1 ek szárított majoránna

- 1 ek szárított rozmaring

- 1 ek szárított oregánó

- 1 ek szárított bazsalikom

- 1 kk fehérbors

- 1 kk fekete bors

- só

- olívaolaj

1. A fokhagymát apróra vágjuk és óvatosan olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt,.

2. Ezután fűszerezzük és hozzáadjuk a negyedekbe vágott paradicsomot.

3. Kb. 5 percig forraljuk, ezután mehet a pizzára.

Ajánlatom feltételnek: 

- brokkoli

- gomba

- sonka

- bacon

- kukorica

- 5 féle sajt feltétnek (Trappista, Karaván, Parmezán, Mozzarella, Bivalymozarella)

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr138039128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.