Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Kapros - juhtúrós pogácsa egyszerűen

2015. október 20. - Tamás Gergely

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt,
  • 2 tojás sárgája,
  • 50 dkg margarin,
  • 40 dkg juhtúró,
  • 1 nagy tejföl,
  • 10 dkg élesztő,
  • ízlés szerint kapor (én kb. 10 dkg - t tettem hozzá)
  • fekete hagymamag, vagy szezámmag, de lehet anélkül is.

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet, a margarint, a tojások sárgáját és a juhtúrót, valamint a sót összegyúrjuk. Vigyázzunk, mert a juhtúró sós, tehát ehhez mérten adagoljuk a sót.

2. A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt.

3. Hozzágyúrjuk a tésztához.

4. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, megszórhatjuk szezám-, vagy fekete hagymamaggal is.

5. Kb. tíz percig kelni hagyjuk és 200/220 C - fokon kisütjük, kb. 15 - 20 perc alatt kisütjük.

dscf7250.JPG

2015-10-18_16_16_13_1.jpg

Jó étvágyat :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr768006675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.